Vinařství Osička
Naše malé rodinné Vinařství Osička Bulhary má za sebou přibližně dvacetiletou historii. Inspirace u strýců a sklep u tety přivedly Jiřího Osičku k výrobě vína. Navázal tak na širší rodinnou tradici, i když zůstal až do dnešních dnů hobby vinařem. Hospodaří na malém vinohradu v trati Na pískách a další hrozny nakupuje ze Zemědělského družstva Bulhary. K hlavním zpracovávaným odrůdám patří Pálava, Ryzlink vlašský a Hibernal. Zázemí má vinařství ve sklepě, který Jiří Osička využíval od samého počátku a v roce 2016 jej koupil. Jedná se o tradiční preshaus s chodbou do klenutého podzemí. Při výrobě se používá šroubový automatický lis nebo pneumatický lis, šlechtěné kvasinky, řízené kvašení, vína se školí v plastových tancích, některé odrůdy (Dornfelder) zrají v barikových sudech, nyní již tříletých. První vína jdou většinou do prodeje kolem Vánoc, hlavní lahvování probíhá v dubnu následujícího roku po sklizni. Vinařství vyrábí vína pro stálou klientelu. Degustace pořádá Jiří Osička spíše příležitostně, maximum je 20 hostů. V plánech vinařství figuruje především výsadba další malé plochy vinice a mírné zvýšení objemu výroby.
Vinařství Osička
Naše malé rodinné Vinařství Osička Bulhary má za sebou přibližně dvacetiletou historii. Inspirace u strýců a sklep u tety přivedly Jiřího Osičku k výrobě vína. Navázal tak na širší rodinnou tradici, i když zůstal až do dnešních dnů hobby vinařem. Hospodaří na malém vinohradu v trati Na pískách a další hrozny nakupuje ze Zemědělského družstva Bulhary. K hlavním zpracovávaným odrůdám patří Pálava, Ryzlink vlašský a Hibernal. Zázemí má vinařství ve sklepě, který Jiří Osička využíval od samého počátku a v roce 2016 jej koupil. Jedná se o tradiční preshaus s chodbou do klenutého podzemí. Při výrobě se používá šroubový automatický lis nebo pneumatický lis, šlechtěné kvasinky, řízené kvašení, vína se školí v plastových tancích, některé odrůdy (Dornfelder) zrají v barikových sudech, nyní již tříletých. První vína jdou většinou do prodeje kolem Vánoc, hlavní lahvování probíhá v dubnu následujícího roku po sklizni. Vinařství vyrábí vína pro stálou klientelu. Degustace pořádá Jiří Osička spíše příležitostně, maximum je 20 hostů. V plánech vinařství figuruje především výsadba další malé plochy vinice a mírné zvýšení objemu výroby.